Roditelji prebacuju Davidovo telo u Austriju, da ne počiva u „mafijaškoj državi“

"Ne zaslužuje da zauvek ostane u okruženju koje je i odgovorno za njegovu smrt"

28. jan 2019

Majka i otac mladića Davida Dragičevića čija je smrt iz marta prošle godine i dalje nerazrešena planiraju da ekshumiraju njegove posmrtne ostatke s banjolučkog groblja i sahrane ih u Austriji, jer ne žele da njihov sin počiva „u mafijaškoj državi“.

Davidova majka Suzana Radanović oglasila se na Fejsbuk stranici protestne grupe „Pravda za Davida“ i oštrim rečima poručila svima kako njen sin ne zaslužuje da zauvek ostane u okruženju koje je i odgovorno za njegovu smrt.

„Davor i ja ne želimo da naše dete, David, ostane u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, državi u kojoj se zataškava njegovo ubistvo, u kojoj proganjaju ljude s mišljenjem i stavom na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti telo našeg sina preneti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu večnu kuću“, napisala je Radanović.

Ona već godinama živi u Beču, ali je aktivno uključena u grupu „Pravda za Davida“ i zajedno je s bivšim mužem i Davidovim ocem Davorom pokrenula proteste čiji je cilj da nateraju policiju i pravosuđe u Republici Srpskoj da napokon dovrše istragu i javno kažu kako je stradao njihov 21-godišnji sin.

Nakon što je policija u Banjaluci 30. decembra prošle godine silom rasterala protestni skup i potom zabranila svako okupljanje pripadnika grupe „Pravda za Davida“ na centralnom gradskom trgu, Radanović je inicirala okupljanja pred Sabornom crkvom.

Pripadnici grupe „Pravda za Davida“ nastavili su da se okupljaju svake večeri na istom mestu, i da pale sveće što je postao novi vid protesta protiv vlasti u RS.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga