Pulitzerove nagrade Timesu, Postu, Reutersu…

Pulitzerove nagrade dodijeljene su kao priznanje za najbolje novinarstvo u dnevnim novinama, časopisima i na portalima

16. apr 2018

Pulitzerove nagrade, najprestižnije u američkom novinarstvu, dodijeljene su danas na Sveučilištu Columbia, a među laureatima su listovi The New York Times, The Washington Post, The New Yorker, The Press Democrat, kao i britanska agencija Reuters.

The New York Times i The Washington Post dobitnici su Pulitzerove nagrade za nacionalno izvještavanje, a tu nagradu im je donijelo rasvjetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsjednika Donalda Trumpa i ruskih dužnosnika, prenosi AP.

The New York Times i The New Yorker osvojili su nagradu za javnu službu, a za izveštjavanje o Harveyu Weinesteinu i seksualnom uznemiravanju.

List The Press Democrat iz Santa Rose u Kaliforniji dobitnik je nagrade za hitnu vijest, koju mu je donijelo izvještavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.

Nagrada duga cijeli vijek

Agenciji Reuters dodijeljene su dvije Pulitzerove nagrade – za međunarodno izvještavanje i za fotografiju.

Pulitzerove nagrade dodijeljene su kao priznanje za najbolje novinarstvo 2017. godine u dnevnim novinama, časopisima i na portalima i to u u 14 kategorija za izvještavanje, fotografiju, kritike i komentare.

U području umjetnosti nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija uključujući roman, dramu i glazbu.

Prve nagrade za novinarstvo dodijeljene su 1917. godine.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga