PSG: SNS se podsmeva građanima Srbije

"Vlast protiv opozicionih grupa primenjuje neviđenu medijsku blokadu"

26. okt 2018

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) uvela zemlju u nezapamćeno stanje izmenjene svesti u kojem „nasilnici veruju da slobodno mogu da zlostavljaju decu“, i u kojem SMS poruke i društvene mreže zamenjuju rad državnih službi.

„Zorana Mihailović je već optužila žene što su se prepoznale u prostakluku Aleksandra Vučića, deca se leče SMS porukama dok ministar zdravlja isleđuje glumce i majke. Siniša Mali postaje državni koordinator za sivu ekonomiju, Martinović i Orlić otimaju posao nastavnicima po zemlji a ministarka pravde falsifikuje nalaze Venecijanske komisije…“, naveo je PSG.

Taj pokret je ocenio da građani dižu svoj glas protiv takvog „silovanja zdravog razuma“, ali da vlast protiv opozicionih grupa primenjuje neviđenu medijsku blokadu i stvara utisak da vlast Aleksandra Vučića nema alternativu.

„Građanski blok 381 zna, hoće i može da Srbiju uvede u red modernih, razvijenih, demokratskih, sigurnih zemalja zapadne orijentacije i poziva građane da se usprotive beznađu koje širi SNS i uključe se u rad sebi bliske opozicione organizacije ili osnuju sopsvenu“, navodi se u saopštenju.

Imenovanje Siniše Malog podsmevanje građanima Srbije

PSG je ocenio da je imenovanje ministra finansija Siniše Malog za predsednika vladinog Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije „podsmevanje“ Srpske napredne stranke građanima Srbije.

„U zemlji vladavine prava, osoba poput Siniše Malog, posle 24 stana u Bugarskoj, ofšor kompanija, postupaka zbog prikrivanja imovine, bila bi samo ogledni primer i slučaj kojim bi se Koordinaciono telo te vrste bavilo“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Kako su naveli, program PSG-a predviđa ispitivanje porekla imovine i poslovanja svih funkcionera od 1990. godine i kažnjavanje svih koji su nezakonito stekli ili utajili imovinu, odnosno na drugi način povredili javni interes.

Vlada Srbije imenovala je juče ministra finansija Sinišu Malog za predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na „Duing biznis“ listi Svetske banke.

Funkciju zamenika predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije obavljaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga