Pastor: Žele da me satanizuju i fizički unište

"Nemamo čega da se stidimo u saradnji sa SNS-om"

30. jan 2016

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da se u proteklim mesecima protiv njega vodi kampanja koja ima za cilj njegovu “satanizaciju i fizičko uništenje”.

Na pitanje da prokomentariše najavu predstavnika nevladine organizacije Mađarski pokret koji su ujedno i članovi SVM-a protiv kojih je ta stranka pokrenula disciplinski postupak, da će sada oni protiv njega pokrenuti disciplinski postupak za isključenje iz SVM-a, Pastor je za novosadski Dnevnik rekao da misli da je to potez “iz revolta i gneva”.

“Mislim da je to potez iz revolta i gneva kao i svi ovi u proteklim nedeljama i mesecima koji su bili upereni, ako hoćete do kraja da budem iskren, na satanizaciju i fizičko uništavanje mene kao pojedinca. Ali pošto sam dosta istreniran u ovim sportovima koji se zovu politika, mislim da ću i sa ovim da se ishrvem”, kazao je Pastor.

On je rekao da je “načelno” zadovoljan koalicionom saradnjom između SVM-a i Srpske napredne stranke (SNS) na republičkom nivou.

“Ta saradnja se zasniva na međusobnom poštovanju, uvažavanju i otvorenosti. U tom smislu mogu samo pozitivne i pohvalne reči da izgovorim. To ne znači da je svaka naša ideja bila prihvaćena, ali znači da smo oko tih pitanja vodili razgovore i da su mnoga naša zalaganja ušla ili kroz amandmansku korekciju, ili na bilo koji način u zakone koji su usvajani”, naveo je Pastor.

Ocenio je da je SVM u saradnji sa SNS-om prešao “neke rubikone, koji su bili nezamislivi”.

“Tako da nemamo mi tu čega da se stidimo. I reči nekih sadašnjih opozicionih lidera da ne razumeju SVM zašto je u koaliciji sa SNS doživljavam kao legitimno mišljenje opozicionog lidera, ali neka se prepusti nama da mi to ocenjujemo. A mi to sada tako cenimo”, kazao je Pastor.

Ponovio je da se kao predsednik Skupštine Vojvodine zalaže da se lokalni, pokrajinski i vanredni republički izbori održe istoga dana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga