- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Od danas bez restrikcija vode u Novom Sadu, dovodnik spojen

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija saopštilo je da od danas u Novom Sadu više neće biti restrikcija vode jer su kompletni radovi na spajanju dovodnika preko novog Žeželjevog mosta završeni sinoć.

“Sve restrikcije u vodosnabdevanju se obustavljaju i sistem ulazi u proces normalizacije”, piše u saopštenju za javnost.

Taj dovodnik je prethodnih 19 godina išao preko privremenog montažno-demontažnog mosta koji više nije u funkciji, a radovi su bili neophodni da bi se Novom Sadu i prigradskim naseljima u budućnosti obezbedilo redovno vodosnabdevanje, piše u saopštenju.

Novi Žeželjev most pušten je u saobraćaj ovog leta. Stari Žeželjev most bio je srušen u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine, nakon čega je u blizini postavljen privremeni drumsko-železnički most, koji se sada uklanja.

JKP Vodovod i kanalizacija je naveo da je veoma važno napomenuti da su u narednom periodu moguće havarije na vodovodnoj mreži iz razloga višednevnih niskih temeperatura koje mogu da dovedu do pucanja cevi, ponovnog puštanja vode u sistem pod normalnim pritiskom, kao i stvaranja “vazdušnih džepova” na pojedinim delovima mreže.

Pozvali su Novosađane koji i dalje nemaju vodu da to prijave Kontakt centru na imejl kontakt.centar@vikns.rs ili na broj telefona 0800/333 021.

JKP Vodovod i kanalizacija je zahvalio sugrađanima na strpljenju i razumevanju zbog kompleksnih i zahtevnih radova koji su neprekidno trajali i doveli do restrikcija vode, kako bi se posao što pre završio.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!