- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Od avgusta skuplje telefoniranje

Telekom Srbije povećaće od 1. avgusta cenu pretplate u fiksnoj telefoniji i izjednačiti cene telefonskog razgovora za privatne i poslovne korisnike.
Prema odluci Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel), cena mesečne pretplate biće povećana sa 457,8 na 507,4 dinara, uključujući PDV, a biće i povećan broj besplatnih impulsa sa 150 na 300.
Kako je objavljeno na sajtu Telekoma, od početka avgusta minut razgovora u lokalnom saobraćaju će poskupeti zbog skraćivanja impulsa, dok će razgovori u medjumesnom saobraćaju pojefiniti.
Cena impulsa u mesnom saobraćaju ostaće ista – 0,4771 dinara, ali doći će do skraćenja impulsnog intervala na 52 sekunde u „slabom saobraćaju“, odnosno na 26 sekundi u „jakom saobraćaju“.

Tako će nova cena minuta u „slabom saobraćaju“ biti 54 pare, a u „jakom saobraćaju“ 1,09 dinara, naveo je Telekom.

Od 1. avgusta će pojeftiniti telefoniranje u međumesnom saobraćaju, pa će cena minuta biti 83 pare u „slabom“, a 1,66 dinara u ,“jakom saobraćaju“.

Nakon izjednačavanja cena telefonskih razgovora poslovne korisnike, kako je istakao Telekom, očekuje jeftinije telefoniranje u međumesnom i međunarodnom saobraćaju, kao i jeftiniji pozivi iz fiksne ka mobilnim mrežama.

U drugom srpskom operateru fiksne telefonije Orion telekomu je rečeno da ne planiraju povećanje cena telefonskih usluga.

U Srbiji u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!