Građanska inicijativa: Hitno objaviti šta se dešava sa vodom u Zrenjaninu

"Situacija je potpuno konfuzna. Postrojenje za prečišćavanje vode je završeno, ali ne funkcioniše"

21. nov 2018

Građanska inicijativa “Zajedno za vodu” uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina u kome traži odgovor šta se dešava sa postojenjem prečistača vode.

Građani Zrenjanina već godinama nemaju obezbeđenu zdravu pijaću vodu i dosadašnji napori za rešavanje ovog velikog problema nisu bili uspešni, kaže se u pismu i navodi da je aktuelna situacija u vezi sa snabdevanjem Zrenjaninaca zdravom pijaćim vodom potpuno konfuzna.

U pismo se kaže: „Postrojenje za prečišćavanje vode je završeno, ali ne funkcioniše. I vi i predsednica Vlade Srbije ste u januaru, martu i aprilu ove godine obećavali brzo rešavanje ovog problema. Prošlo je više od tri i po godine od potpisivanja ugovora, a rešenja još uvek nema.“

Tražimo da, na osnovu člana 61. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicirate održavanje sednice Skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog rada a to je informacija o snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom. U interesu svih građana je inicijativu pokrenete po hitnom postupku – kaže se u otvorenom pismu GI “Zajedno za vodu” koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska, Demokratska stranka Srbije, Pokret Dosta je, Vojvođanska partija, Socijaldemokratska stranka, Centar za za zaštitu potrošača “Begej“, UG “Naš grad naša stvar“.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga