NUNS i NDNV: Ukidanjem Radara političko upodobljavanje RTV-a ulazi u novu fazu

...sa neskrivenim ciljem da se RTV pretvori u PR službu naprednjačke vlasti

15. jun 2016

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da ukidanjem istraživačko-analitičke emisije „Radar“ rukovodstvo RTV-a započinje novu fazu političkog upodobljavanja tog javnog medijskog servisa, sa neskrivenim ciljem da ga pretvori u PR službu naprednjačke vlasti.

NUNS i NDNV su u zajedničkom saopštenju naveli da očekuju da će letnja šema biti alibi za ukidanje i drugih „problematičnih“ emisija, kao što leto može biti period u kojem će biti nastavljeno sa političkim smenama, a možda i otkazima urednicima i novinarima koji su se javno, jasno i glasno usprotivili političkim pritiscima i političkoj instrumentalizaciji vojvođanskog javnog servisa.

„Vertikalna politička čistka očigledno je samo odložena zbog snažne reakcije domaće i međunarodne javnosti na događaje na RTV-u, u iščekivanju mirnih letnjih meseci kako bi bila izvršena ‘tiha egzekucija'“, poručila su medijska udruženja.

NUNS i NDNV su dodali da su u stalnom kontaktu sa domaćim i međunarodnim organizacijama i izveštavaju ih redovno o događajima na RTV-u, a nastaviće da pružaju profesionalnu i svaku drugu podršku kolegama koji hrabro brane svoju profesiju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga