Nataša Mićić: Utvrditi odgovornost medija koji su promovisali nadrilekarstvo

"Neutvrđivanje njihove odgovornosti vodi ka brisanju razlika između etike odgovornosti i bezočne neodgovornosti"

26. jan 2019

Poslanica Libearlno-demokratske partije (LDP) Nataša Mićić izjavila je danas da treba ispitati ne samo krivičnu odgovornost pojedinca, već i medija koji su promovisali nadrilekarstvo u Srbiji.

Ona je u saopštenju navela da su pojedini mediji, pre svega tabloidi, poput „Balkan info“, promovisali nadrilekara Miroljuba Petrovića i na taj način omogućili da ljudi, koji su tražili slamku spasa za svoj život, saznaju za njega.

„Zato je neophodno utvrditi odgovornost tih medija na svim mogućim institucionalnim nivoima i, stoga, predlažem da Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije razmotri i iznese svoj stav po ovom pitanju“, navela je Mićić.

Ona je dodala da pored ugroženosti slobode medija, koja je evidentna i na koju ukazuje i izveštaj Evropske komisije, veliku opasnost predstavlja i njihova svesna zloupotreba.

„Neutvrđivanje njihove odgovornosti vodi ka brisanju razlika između etike odgovornosti i bezočne neodgovornosti, kritike i klevete, znanja i verovanja, novina i tabloida, radio-emisija i ‘Radio Mileva’, astronomije i astrologije, pomračenja Sunca i pomračenja svesti koja uvek ima opasne posledice“, ocenila je Mićić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga