Narodna stranka traži ostavku gradonačelnika Novog Sada: Nije dostojan funkcije

"Vodi Super - Hikovsku politika uzimanja od siromašnih i davanja bogatima"

22. jan 2019

Novosadski odbor Narodne stranke zatražio je danas ostavku gradonačelnika tog grada Miloša Vučevića ocenjujući da „kao marioneta krupnog kapitala i poslušnik Andreja Vučića, nije dostojan da obavlja tu funkciju“.

Navodeći da će radnici novosadskog JKP Stan „po svemu sudeći, ostati bez plata za šet meseci rada zbog skandaloznog Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR)“, predsednik gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da je gradska vlast „učinila sve da se glas novosadskih radnika i firmi ne čuje, odnosno ostane bez ikakvog uticaja“.

„Prema predloženom UPPR-u, Komercijalna banka je svrstana u drugu klasu poverioca, zajedno sa radnicima i dobavljačima, što nikada do sada nije bio slučaj. Na taj način prevareni su i radnici i dobavljači zato što potraživanja banke čine 51,26 odsto od ukupnog potraživanja druge klase i time banka odlučuje o svemu“, naveo je Novaković a prenela Narodna stranka.

Po njegovim rečima, umesto da radnici JKP Stan dobiju plate, „primat o odlučivanju je dobila Komercijalna banka koja je pod kontrolom SNS-a“.

Super – Hikovska politika uzimanja od siromašnih i davanja bogatima, koju sprovode gradonačelnik Miloš Vučevića i SNS, ponovo je očigledna. Izražavamo bojazan da radnici godinama neće dobiti zarađeni novac, ali da će im gradska vlast sigurno poslati privatne izvršitelje na vrata ukoliko ne izmire obaveze prema tom istom gradu“, naveo je predsednik gradskog odbora Narodne stranke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga