N1: Agresivno etiketiranje medija ugrožava bezbednost novinara

"Odgovorni su mediji i političari koji iznose neistine"

27. nov 2017

Televizija N1 saopštila je danas da je dnevni list Informer na današnjoj naslovnoj strani objavio da je ta televizija “strana agentura”, te da je koristeći tekst koji se bavi odnosima između Rusije i Sjedinjenih Američkih država, povodom statusa stranih medija, nepotpisani autor izneo neistinu da je N1 ćerka firma CNN-a.

„Ovo su nove u nizu kleveta i neistina koje o N1 kontinuirano objavljuje ovaj tabloid. Slične klevete i nesitine iznose i pronose i pojedini državni funkcioneri“, navodi se u saopštenju.

N1 je oštro osudio govor mržnje i širenje lažnih vesti, ocenivši da imaju za cilj rušenje kredibiliteta kao i zastrašivanje novinara televizije N1.

„Agresivno etiketiranje medija kao političkih protivnika i stvaranje atmosfere linča direktno ugrožavaju bezbednost novinara N1 i njihovih porodica“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su rezultat ovakvih napada Informera i drugih tabloida, kao i pojedinih političara, uvrede i pretnje po bezbednost i život novinara N1 od kojih je poslednja dobila sudski epilog sa pravosnažnom presudom.

N1 upozorava da laži, svesno i zlonamerno etiketiranje, koje je uoči predstojećih beogradskih izbora sve frekventnije, direktno ohrabruju fizičko nasilje nad novinarima.

Iz te televizije poručuju da će u slučaju takvih događaja odgovornim smatrati medije i političare koji o N1 iznose neistine.

N1 je pozvala novinarska udruženja, medijske asocijacije i sve druge relevantne subjekte u Srbiji i van zemlje da ovakve napade osude.

„N1 je objektivan, odgovoran i profesionalni medij koji kritički izveštava o događajima u Srbiji i svim relevantnim političkim opcijama pruža podjednak prostor. Samo u poslednja tri meseca N1 je, uz brojne pozive za učešće u prilozima koje priprema za svoje informativne emisije, funkcionerima vlasti uputio i više od 30 poziva za gostovanja u različitim programskim segmentima uključujući i poziv predsedniku države“,navodi se u saopštenju.

(Autonomija, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga