Mlada Vojvodina: Politikin zabavnik je Politikin jurišnik

“Smrt fašizmu – sloboda narodu!”

20. jan 2019

Organizacija Mlada Vojvodina objavila je danas fotomontažu na kojoj je nedeljnik “Politikin zabavnik” nazvala “Politikin jurišnik”, koji “glorifikuje Ljotićeve fašiste”.

Na fotomontaži koju je Mlada Vojvodina objavila na društvenim mrežama vidi se fotografija ljotićevaca koji sprovode Rome na streljanje u Drugom svetskom ratu.

U nazivu lista precrtan je “Zabavnik”, a dopisano “Jurišnik”.

“Jurišnik” je bio nedeljni nacistički tabloid u Drugom svetskom ratu, koji je od 1923. do 1945. godine objavljivao Julijus Štrajher (Julius Streicher), a te novine su bile poznate po veoma agresivnom antisemitizmu.

Mlada Vojvodina je na fotomontaži napisala i “Smrt fašizmu – sloboda narodu!”

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije su danas osudili afirmativno pisanje lista ‘Politikin zabavnik’ o nacisti Dimitriju Ljotiću koje predstavlja “najbedniju od svih mogućih medijskih manipulacija – manipulaciju najmladjim čitaocima”.

U svom poslednjem broju od 18. januara 2019. „Politikin zabavnik“ pod naslovom “Ko su bili ljotićevci” piše da se Dimitrije Ljotić “brinuo o redu u Srbiji”, da je imao „jedinice visokog morala“, da je “osuđivao pogrome Jevreja”, da je dobar deo srpskih masona “spasao iz logora”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga