- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Mirjana Karanović: Moje prisustvo na protestu nije želela opozicija, a ne vlast

Glumica Mirjana Karanović izjavila je da na subotnjem protestu „Stop krvavim košuljama“ nije govorila zato što su joj organizatori rekli da ima grupa „koje neće doći na protest ukoliko ona na tamo bude govorila“ i da njeno prisustvo na protestu nisu želele stranke koje su „učestvovale u protestu, a ne vlast“.

Ona je za izdanje lista Danas od utorka navela da je protest napustila, iako je bila najavljena kao jedna od govornica, kada je videla stranačke funkcionere.

Karanović je rekla da se ne seća da li su grupe za koje je rečeno da ne bi došle predstavljale političke stranke, već da su joj „mladi ljudi koji su organizovali građanski protest protiv nasilja“ predočili da postoje grupe koje „prema njoj imaju otpor“.

„Rekla sam: ‘U redu, ako sam problem, neću doći’, a oni su uzvratili kako žele da dođem, pa sam se na kraju složila i obećala da ću doći“, kazala je Karanović.

Ona je navela da joj je potom rečeno da su organizatori dobili informaciju „da postoje pretnje i da je opasno ukoliko (košarkaški trener Duško Vujošević) i ona govore na skupu, odnosno da će „grupe“ izazvati incidente i da je jedan mladić iz organizacije, „iako mu nije bilo lako“, odlučio da oni ne govore.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!