- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Nije normalno da konkurs APV za mehanizaciju traje samo četiri dana

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da nije normalno da Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini bude otvoren samo četiri dana, te zatražila objašnjenje takve odluke od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji ga je raspisao.

U saopštenju te stranke navodi se da je ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu bio nešto više od 156 miliona dinara, te da je maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio dva miliona dinara, ili pola miliona za priključnu mašinu.

„Da konkurs nije bio otvoren četiri dana ovo bi se moglo smatrati lepom pomoći poljoprivrednicima iz pokrajine. Ovako, ako se zna da je u konkursu, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, 15 tačaka, osnovano se postavlja pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju“, ukazuje LSV.

U saopštenju se napomnje da zakonski rok za dobijanje dokaza o regulisanoj naknadi za odvodnjavanje, odnosno navodnjavanje koji izdaju JVP „Vode Vojvodine” traje osam dana, a za dobijanje dokaza Poreske uprave o plaćenom porezu i drugim dospelim obavezama iz lokalnih javnih prihoda 15 dana.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će imati veliki problem da objasni javnosti da priča o tome da je ovo najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja nije tačna“, ocenjuje se u saopštenju.

LSV poručuje da će ispratiti objavljene rezultate konkursa, te da će, ukoliko se ispostavi da su insinuacije javnosti i poljoprivrednika tačne i da je sve na ovaj način otišlo u ruke zaslužnim članovima vladajuće stranke, o tome obavestiti javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!