- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Lopovi obrali kukuruz potpredsednika SVM-a

Nepoznati počinioci obrali su sav rod kukuruza sa jedne parcele u Feketiću kraj Subotice, a među oštećenim poljoprivrednim proizvođačima je i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Karolj Pal.

Pal je za današnji Mađar so (Magyar Szo) tim povodom izjavio da su, sudeći prema tragovima, lopovi kukuruz obrali većim kombajnom i čak deo obranog kukuruza rasuli, pa je očigledno da su bili u žurbi, s namerom da ukradu što više za kratko vreme.

„Sa mog zemljišta su odneli 45 tona kukuruza, a šteta iznosi oko 1,3 miliona dinara. Prema našim procenama, ukupno je sa 38 jutara ukraden rod kukuruza u vrednosti od oko tri miliona dinara“, rekao je Pal.

Od pokradenih 38 jutara zemlje, u Palovom vlasništvu je 13 jutara, a preostalih 25 jutara zemlje u državnom je vlasništvu i zakupljuje ga više poljoprivrednika.

List piše da se krađa odigrala u noći između srede i četvrtka, a da su proizvođači tek u petak ujutro primetili da im je obran rod. O svemu su obavestili policiju i poljočuvarsku službu.

Porodica Pal je izvesno vreme čuvala njive, a prema rečima Karolja Pala, njegovi sinovi su u poslednje vreme sa prijateljima svaku noć bili u kukuruzištu, jedino nisu bili tamo u noći krađe.

„Verujem da su neki, ohrabreni slučajem iz Tornjoša i videvši nemoć policije počinili krivično delo, a zamislivo mi je i da je do krađe došlo po narudžbi“, rekao je Pal i dodao da se nada da će policija uskoro identifikovati počinioce.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!