Južne vesti: Uputstvo da se piše o Đilasu, Hitleru i Sergeju

Uputstvo lokalnim televizijskim stanicama u vlasništvu Radoice Milosavljevića

23. jan 2019

Portal Južne vesti objavio je danas da uputstvo urednicima, da targetiraju određene ličnosti i istovetno izveštavaju o nekim događajima, namenjeno medijima pod kontrolom biznismena Radoice Milosavljevića, kao i imejlove u kojima se sugeriše uređivačka politika tih televizijskih stanica kada su u pitanju politički protivnici vlasti.

Južne vesti su objavile imejlove u kojima se urednicima tih televizija, pod naslovom „URGENTNO!“ sugeriše da u naredna tri dana, bez obzira na druge sadržaje, imaju samo tri teme – „Đilas, Hitler i Sergej“.

„Đilas, Hitler i Sergej – to su tri teme koje treba da nam zauzmu prostor u informativi“, piše u uputstvu lokalnim televizijskim stanicama koje je objavio portal Južne vesti.

Izvor Južnih vesti tvrdi da to nije prvi put, ali da su ranije ta uputstva bila drugačija i da su sugerisala da se prenose ceremonije na kojima se pojavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se direktno prenose njegove konferencije za novinare i sva obraćanja javnosti.

Isti izvor objašnjava da je ovo prvi put da se lokalni mediji aktivno uključuju u obračun sa „neistomišljenicima i političkim protivnicima vlasti“.

Na adrese lokalnih televizija, kako se vidi u mejlovima, najčešće stiže obaveštenje da je obavezno emitovati emisiju „Kontravizija“ i traži se povratna informacija o terminima, kao i potvrde da je emisija emitovana.

U juče prosleđenom uputstvu pored tri teme i teksta koji moraju da emituju, poslata je napomena o još jednoj obavezi.

„Napomena: Sutra (23.1.2019.) da se svi uključe u konferenciju za novinare Srpskog telegrafa, koja počinje u 10:30h – napisano je velikim slovima“, naveo je portal.

Radoica Milosavljević je kruševački biznismen koji je od 2015. godine postao vlasnik većeg broja medija u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga