- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jerkov: Dačić da istraži ko je ometao sednicu

Bivša predsednica Skupštine Novog Sada i republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov izjavila je da će od premijera Ivice Dačića zahtevati odgovor zbog čega policija nije reagovala na njen poziv da udalji nepoznate ljude koji su neovlašćeno ušli na skupštinsko zasedanje.

„Očekujem da policija utvrdi i ko su bili ti ljudi, na čiji poziv su došli u gradsku skupštinu, jer ako su se lažno predstavljali kao obezbeđenje sadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića, onda i on ima problem sa tim ko su oni i zašto se lažno predstavljaju“, kazala je Jerkov za Radio-televiziju Vojvodine.

Tokom maratonske sednice Skupštine grada u sredu i četvrtak, na kojoj je Srpska napredna stranka sa partnerima smenila vlast predvođenu Demokratskom strankom i LSV-om, ispred i u zgradi skupštine, na više punktova, uočene su grupice kratko ošišanih i snažnih mladića, koji su tvrdili da su pripadnici stranačkog obezbeđenja.

Zbog njihovog prisustva i navodnih pretnji, Aleksandra Jerkov je više puta prekidala zasedanje i pozivala skupštinsko obezbeđenje i policiju da ih udalji, i tako omogući nesmetan rad odbornika.

Zamenik načelnika novosadske policije Stevan Krstić tada je agenciji Beta rekao da policija nije intervenisala jer nije došlo do narušavanja javnog reda i mira.

(RTV)

 

Podelite ovu stranicu!