Janković: Verovatno saradnja sa Draganom Đilasom

"Opozicija će sarađivati nakon izbora"

23. nov 2017

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da se razgovara sa bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom o beogradskim izborima i da će verovatno biti saradnje.

Janković je gostujući na TV N1 zajedno sa predsednikom Demokratske stranke (DS) Draganom Šutanovcem rekao da pričaju sa Đilasom tri meseca o tome kako, ako dođe do saradnje, a „verovatno će je biti“, najbrže i najefikasnije očistiti Beograd od potpune skrame magnovenja, kako Beograđanima vratiti elementarne atribute građana.

On je kazao da izbori za Beograd nisu raspisani i da tek dolaze za četiri meseca.

Nisam siguran da je vreme za konačne odluke – na vreme ćemo doneti taman toliko da sprečimo da ljudi koji će biti izloženi udaru ove vlasti, budu što je manje moguće izloženi udaru ove vlasti“, kazao je Janković.

Prema njegovim rečima, postoje stvari koje treba popraviti iz vremena kada je Đilas bio gradonačelnik, potrebno je da se izdefinišu ciljevi.

Janković je rekao da će DS i PSG imati određen broj odbornika u Skupštini grada i da će ti odbornici sarađivati da izaberu ili ne izaberu gradonačelnika.

„Imaćemo saradnju, i ta saradnja nije sporna, ali mi smo rekli da predizbornu saradnju ne možemo imati, ukoliko smatramo da je pogrešan potez (učestvovanje u promeni Ustava) „, rekao je Janković.

Govoreći o mogućnosti vanrednih parlamentarnih izbora, Saša Janković rekao je da kad je predsendik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u pitanju – na to uvek mora da se bude spreman i da PSG radi kao da su izbori sutra.

Kazao je da bi, po svim pokazateljima, Pokret ušao u parlament i da misli da bi iz njega izašle neke opozicione stranke, a „nada se“ i Srpska radikalna stranka.

Govoreći o ostavci Srđana Škora u PSG, Janković je rekao da su se u Pokretu zahvalili Škoru na onome što je radio, to je normalan proces. „Pokret raste razvija se, svaki dan dolaze neki novi ljudi, neki se ne pronađu“.

„To što je napisao treba da govori i o meni, a i o njemu“, rekao je Janković dodajući da misli da je vreme da počne da se ceni rezultati rada i da ako postoji greška, onda je njegova jer je nastavio posle prestanka funkcije zaštitnika građana da se ponaša kao da je zaštitnik građana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga