Janković: Opozicija nije organizovala proteste vozača, ali ih podržava

"Ovo je situacija u kojoj se vlast plaši svakog protesta"

12. juna 2018

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković kazao je danas da opozicija nije organizovala proteste vozača širom Srbije zbog cene goriva, ali je dodao da ih u potpunosti podržava.

„Opozicija nije organizovala te proteste po mojim sazanjima, ali ih PSG u potpunosti podržava jer razume očajanje građana, koje prelazi partijske linije“, kazao je Janković u emisiji Presing na televiziji N1.

On je dodao da ne razume zašto bi bio problem da opozicija i jeste organizator, jer protesti izražavaju prava građana na okupljanje.

Upitan da li podržava proteste na autoputu i zaustavljanje međunarodnog saobraćaja, Janković je kazao da „on nema prava da morališe“ u situaciji kada ljudi ne mogu da „sastave kraj sa krajem i kada je vlast zatvorila svaku mogućnost da se putem institucija razgovara o bilo čemu, pa i o ceni goriva“.

Janković je kazao da visinu akciza određuje Vlada Srbije i da je to direktna posledica fiskalne politike vlade, tako da je netačno ako neko kaže da ta tema nije politička.

On je dodao da očekuje da će Vlada napraviti korekciju akciza.

„Ovo je situacija u kojoj se vlast plaši svakog protesta“, kazao je Janković i dodao u ovom momentu nema balansa i da vlada treba da napravi ravnotežu tako što će da smanji akcize, a na drugom mestu će da uštedi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga