- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Inicijativa Ne damo niški aerodrom: Ukida se linija sa najvećim brojem putnika

Inicijativa „Ne damo niški aerodom“ je povodom ukidanja avio linije Niš-Malme danas od niškog aerodroma zatražila da obavesti javnost o uzrocima gašenja te linije na kojoj leti mađarski „Viz er“, a koja ima najveći broj putnika.

„Od Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevamo da pod hitno prekinu sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, predstave planove razvoja aerodroma i iznos sredstava koji je predviđen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave„, navedeno je u saopštenju.

„Viz er“ juče je i zvanično potvrdio da od 7. januara naredne godine ukida letove Niš-Malme.

U „Viz eru“ su kazali da će putnicima pogođenim ukidanjem linije ponuditi neku alternativnu liniju, celokupan povraćaj cene karte ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata.

„Kao što je uobičajena praksa u vaduhopolovnoj industriji, ‘Viz er’ stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata. Blagovremeno ćemo objaviti sve novosti vezane za moguće nove linije“, istakli su u „Viz eru“.

Linija Niš-Malme uspostavljena je sredinom 2015. godine i godišnje je na njoj letelo oko 32.000 putnika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!