Gruhonjić: Ko prisluškuje novinare?

NDNV pruža punu podršku redakciji KRIK-a i solidariše se sa kolegama

18. mar 2016

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić podržao je redakciju Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i pozvao nadležne organe da saopšte ko prisluškuje novinare.

„‘Informer’ je formacija vlasti protiv svega i svakoga ko se usuđuje da kritički misli i da to potkrepljuje jasnim, novinarskim, istraživačkim dokazima“, rekao je za portal KRIK-a Gruhonjić.

On je napomenuo da „Informer“ postoji da bi „brukao novinarstvo kako bi ljudi misili da su novinari lažovi“.

„Na taj način građani Srbije gube poverenje u nas novinare, a vlast nastavlja da vlada bez ikakvih kontrolnih mehanizama. U svakom demokratskom društvu, mediji su jedan od glavnih kontrolora vlasti.“

NDNV pruža punu podršku redakciji KRIK-a i solidariše se sa kolegama, rekao je Gruhonjić, podsećajući da je i njima poznat mehanizam koji koriste doušnici „Informera“ jer su ga iskusili na svojoj koži.

„Neprestano ponavljam da se u svakom smislu ograđujem od „Infromera“ zato što to nisu moje kolege. To nisu novinari“, dodao je Gruhonjić.

„Očigledno je da je reč o policijskoj, doušničkoj redakciji koja svoje takozvane ekskluzivne vesti objavljuje na osnovu informacija koje, kao što se može opravdano pretpostaviti, dobija od različitih bezbednosnih službi koje neovlašćeno prisluškuju ljude koji su kritički nastrojeni prema vlasti i koji žele da kvalitetno rade svoj posao.“

Gruhonjić je pozvao nadležne organe da utvrde činjenice i saopšte javnosti ko i zašto prisluškuje novinare.

„Pozivam, mada kako izgleda uzalud, državne organe i policijske službe za privredni kriminal, da utvrde ko je stvarni vlasnik „Informera“ i na koji način taj medij posluje“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga