DJB podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i više osoba zbog finansijskih transakcija sa medijima

"Predsednik SNS-a uzeo državne pare za stranačke potrebe"

07. dec 2018

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je danas krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, generalnog direktora Telekoma Srbije Predraga Ćulibrka, novog vlasnika televizija Prva i O2 Srđana Milovanovića i „drugih nepoznatih osoba“ zbog sumnje da su „delujući kao organizovana kriminalna grupa zloupotrebili svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu građanima Srbije u iznosu od 180 miliona evra“.

U prijavi koju su Tužilaštvu za organizovani kriminal podneli poslanici Dosta je bilo, Saša Radulović i Branka Stamenković se navodi da je Telekom Srbija krajem oktobra i početkom novembra kupio privredno društvo „Kopernikus technology doo Beograd“ u vlasništvu Srđana Milovanovića, za iznos od 200 miliona evra iako je po navodima DJB, vrednost te firme „barem deset puta manja“.

„Iznos koji je uplaćen na račun ofšor kompanije ‘Kopernikus Corporation Cyprus’, osnovane u julu 2018. godine na Kipru i čiji je vlasnik upravo Srđan Milovanović, biva odmah potom iskorišćen za kupovinu televizija sa nacionalnom frekvencijom, Prve i O2, u vrednosti od 180 miliona evra, a za potrebe SNS-a„, navodi se u prijavi.

Ocenjujući da je medijski mrak „glavni instrument vlasti predsednika SNS-a“, DJB je optužio Vučića da je „na očigled svih, uz pomoć direktora Telekoma i vlasnika Kopernikusa, uzeo državne pare za stranačke potrebe“.

Telekom je početkom novembra ove godine kupio „Kopernikus Technology“, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji za nešto manje od 200 miliona evra.

Grčka kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu kompanije Antena grupa nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala Prva.rs, O2tv.rs i B92.net.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Izborna mašina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga