- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Dačić zna ko su ubice, a ne hapsi ih

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su protivnici Parade ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, planirali izazivanje nereda širom Beograda i drugih gradova kako bi razvukli policiju i prodrli do učesnika Parade, a neke od tih grupa su želele da izazovu i ljudske žrtve.

Dačić je u intervjuu beogradskom listu Pres od nedelje istakao da je Parada ponosa u Beogradu otkazana iz bezbednosnih, a ne političkih razloga.

„Osim bejzbol palica, lanaca, petardi, kesa i kondoma sa farbom, eksploziva u plastičnim kutijama od vitamina, planirali su i otmicu autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća kojim bi došli praktično do učesnika Parade ponosa. Zatim, planirali su podmetanje požara na obodima Beograda, na području Avale i sličnim lokacijama“, rekao je Dačić govoreći o planovima ekstremista koji se protive održavanju gej parade u Srbiji.

Dačić je upozorio i da su „neke grupacije planirale da skup dovede do ljudskih žrtava i da se sve dobije političku konotaciju“. „Želeli su severnoafrički scenario u Srbiji, te  incidente nisu planirali samo u Beogradu“, rekao je ministar unutrašnjih poslova
govoreći o razlozima zbog kojih je to ministarstvo zabranilo Paradu ponosa i druga javna okupljanja tokom vikenda.

Upitan zbog čega policija ne hapsi ljude koji su planirali nerede, Dačić je rekao da policija privodi osumnjičene „čim otkrije konkretne dokaze“ protiv njih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!