- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Čanak podneo ostavku na poslaničku funkciju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Srbije, jer parlament nije reagovao povodom incidenta u Novom Sadu u kome je on učestovao i priznao je da je pesnicom udario Pavla Lešanovića.

„Ako treba da biram između suza svoje dece i mandata narodnog poslanika, onda to nije nikakav izbor“, rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije, navodeći da ga je taj čovek, koga je nazvao pijancem, „vređao pred ćerkom njegovog brata“, a nju „hvatao za telo“.

On je priznao da je tog čoveka tukao pesnicama na parkingu ispred kafane, ali je ukazao da ga je on vređao, nazivao lopovom a ćerku njegovog brata „dodirivao kao poslednju prostitutku“.

„Kada sam video suze u očima svoje ćerke, a ćerku svog brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkingu sreo izgrednika koji je sedeo u automobilu marke BMW. On mi je tada opsovao decu, na šta sam ga ja izvukao iz automobila i udarao pesnicama“, naveo je Čanak.

On je kazao da je u restoran otišao na poziv čerke svog brata i da ga je taj čovek već sa ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo da „hvata za telo“ devojku.

Čanak je rekao da je taj čovek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz reči: „Zašto sviraš za ovu svinju“.

„Na osnovu svakodnevnih pretnji smrću pre dve godine sam tražio obezbeđenje od MUP-a ali mi to nije dato“, dodao je Čanak.

Čanak je rekao da je izložen javnom linču „samo zbog toga što je branio svoju porodicu“ a da u Skupštini nije urađeno ništa da se zaštiti njegov ugled kao narodnog poslanika.

Čanak je rekao da ga niko ni iz policije ni iz tužilaštva nije zvao da da izjavu o incidentu u Novom Sadu, a da on nije hteo da u javnosti iznosi svoju odbranu, jer je trebalo prvo da to kaže istražnim organima.

Pavle Lešanović optužio je Čanka da ga je u nedelju ujutro ispred kafane u Novom Sadu sa telohraniteljima pretukao.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!