AOM: Napadom na KRIK provladini mediji štite državni kriminal

Cilj napada su gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije

17. mar 2016

Asocijacija onlajn medija (AOM) najoštrije protestuje zbog nove, očigledno organizovane serije napada na istraživački portal KRIK, koji već dva dana sprovode provladini mediji, saopšteno je danas iz AOM.

U saopštenju se navodi da su najnoviji medijski napadi počeli juče, gostovanjem urednika „Informer“ u jutarnjem programu televizije „Pink“, a nastavili u današnjem izdanju „Infomera“.

U tekstu ‘Mafija udara na porodicu Vučić’ ponovljene su optužbe na račun KRIK-a, po kojima navodno ovaj portal i njegov urednik Stevan Dojčinović pripremaju lažnu aferu o nekretninama porodice premijera sa ciljem da ‘nateraju Vučića da odustane i za premijera predloži nekog drugog'“, piše u saopštenju AOM.

U njemu se dodaje i da posebno zabrinjava činjenica da je urednik Informera upućen u to šta KRIK trenutno istražuje, te se postavlja pitanje „curenja informacija“ iz državnih organa.

AOM je postavila pitanje državnim organima ko je uredniku „Informera“ Draganu Vučićeviću dao podatke i kako su te informacije došle do njega.

„AOM se pridružuje zahtevu NUNS-a upućenom Ministarstvu unutrašnjih poslova da se istraži i obavesti javnost da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u ‘Informeru’ potiču iz državnih organa, kako su te informacije došle do ovog tabloida i da li neko iz državnih organa prati i prisluškuje Dojčinovića i novinare portala KRIK.rs“, ističe se u saopštenju Asocijacije online medija.

AOM je navela i da se članica i jedan od osnivača Asocijacije online medija, portal KRIK, konstantno nalazi na meti napada i kleveta, praktično od svog osnivanja, a ove napade predvode mediji bliski izvršnoj vlasti – Informer, Pink i Studio B.

„Sasvim je jasno da je cilj ovih napada gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije u samom vrhu vlasti“, ocenjuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ups!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga