- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Aktivisti Lokalnog fronta stigli peške u Beograd na skup povodom godišnjice ubistva Ivanovića

Predstavnici organizacije Lokalni front iz Kraljeva stigli su danas peške u Beograd gde će prisustvovati skupu povodom godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Oni su iz Kraljeva su pošli u subotu, 12. januara, i danas u podne su stigli na Petlovo brdo u Beogradu gde su ih dočekali predstavnici Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ sa zastavama Pobunjeni gradovi i lecima „Ibarski marš, Vreme je za pravdu! Vreme je za istinu! Bez straha!“

Aktivisti Lokalnog fronta su u „Ibarski marš“ dug 170 kilometara krenuli kako bi ukazali da „nema strašnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja“.

Za trasu kretanja izabrana je Ibarska magistrala kao simbolička veza između Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i Kraljeva.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ pozvala je građane da se pridruže ili iskažu svoju podršku i solidarnost Lokalnom frontu na jednom od punktova koji su organizovani na njihovoj poslednjoj deonici puta od Kraljeva do Beograda.

Sledeći punkt posle Petlovog brda na kom će građani moći da se pridruže je Vidikovac (kod OMV-a), zatim Cerak Vinogradi, potom Ada Ciganlija pa zgrada BIGZ-a kod Sajma.

Oni će se večeras u 18 pridružiti protestu koji počinje na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će povorka krenuti ka Hramu svetog Save, gde će biti zapaljene sveće za Olivera ivanovića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!