- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jovanović: Izbori sada odgovaraju samo vladajućoj koaliciji

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da ideja raspisivanja izbora u ovom trenutku odgovara samo vladajućoj koaliciji i dodao da bi najbolje bilo da se izbori raspišu „posle postizanja dogovora Beograda i Prištine“.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da se „izbora ne plaši, niti želi da sačuva svoje poslaničko mesto“, već da je potreban okrugli sto da bi se dogovorila politika, njeni ciljevi i način na koji ih treba ostvariti.

„Na tom okruglom stolu (Aleksandar) Vučić bi trebao da razgovara sa opozicijom o njenim zahtevima, posebno o pitanju medijskih sloboda, kao i o izbornim procedurama, a posebno o kontroli izbora i biračkih spiskova“, kazao je Jovanović.

Navodeći da je potreban politički dogovor o međusobnim unutrašnjim političkim odnosima, lider LDP je ocenio da „nema ništa od evropske Srbije, ako ulazimo sa podelama“.

On je ocenio da u Prištini postoje podele između predsednika Kosova Hašima Tačija i drugih političara prema ideji razganičenja, ali da su jedinstveni o vojsci Kosova, carinskim taksama i sprovođenju policijskih akcija na severu Kosova.

Govoreći o građanskom protestu u Beogradu prošle subote, Jovanović je ocenio da oni nisu „samo posledica Vučićeve politike, već i frustracije i nezadovoljstva građana“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!