Vulin počasni predsednik organizacionog odbora Kampa tolerancije!?

Znaju li organizatori Kampa tolerancije šta znači reč “sramota”?

26. feb 2015

Da ne postoji dno na koje jedno društvo – ma koliko bolesno bilo – može pasti, već samo beskonačne pregrade na sigurnom putu u pakao, svedoči i ova bizarna informacija:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je imenovan za počasnog predsednika organizacionog odbra ovogodišneg Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli. Ministarstvo se obavezalo da će podržati organizaciju 9. Kampa tolerancije (26. jul – 1. avgust). Šandor Egereši (Egeresi Sándor), predsednik Fondacije Plavi Dunav i Vulin su juče u Bačkoj Topoli potpisali odgovarajući dokument. Kamp se ove godine održava pod sloganom “Dajmo šansu!” i posvećen je integraciji marginalnih i ugroženih grupa.

Kakav je to Kamp tolerancije kojem je Vulin “počasni predsednik”? Šta će to deca iz podunavskog regiona naučiti o toleranciji sa ovim bivšim malim od palube zlikovačke Mirjane Slobodanove Marković? Znaju li organizatori Kampa tolerancije šta znači reč “sramota”? Očito im je miliji “Vulinov novac” od jedne, sada već bivše, lepe priče.

Podsećanja radi, u okviru Kampa tolerancije dodeljuju se i godišnje Nagrade za toleranciju, a među dobitnicima su i veoma čestite ličnosti, istaknuti antiratni aktivisti poput pokojnih Vojina Dimitrijevića i Mirka Đorđevića, zatim glumice Mirjane Karanović… Nagrada je posthumno bila dodeljena i Srđanu Aleksiću, mladiću iz Trebinja koji je dao svoj život kako bi odbranio svoga “inovernog” komšiju Alena Glavovića.

Egereši, sram te bilo!

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga