Vuletić (GDF) osudio primitivne uvrede crnogorske ministarke prosvete na račun Latinke Perović

“Gnušamo se ovakvih nepristojnih kvalfikacija upučenih našoj eminentnoj istoričarki"

31. dec 2020

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić najoštrije je osudio govor mržnje ministarke prosvete, kulture, nauke i sporta Crne Gore Vesne Bratić prema srpskoj istoričarki Latinki Perović i rekao da se radi o “primitivizmu”.

“Kada se poznata javna ličnost vređa sa neskrivenim priželjkivanjem njenog biološkog kraja, to je odraz patologije svesti onoga ko takve reči upućuje i ne stidi se da to učini javno i sa položaja visoke državne funkcije. Uz takvu osobu se teško mogu poređati i gube značenje: prosveta, kultura, nauka, pa i sport”, naveo je Vuletić u saopštenju za javnost.

Pojedini mediji preneli su komentare Vesne Bratić na Fejsbuku, u kojima je, između ostalog, za Latinku Perović napisala: “Ka’ će ove babe više da odu Bogu na istinu…”

Vuletić je ocenio da su takve reči izraz “primitivnog poimanja društvenosti i javne komunikacije i tragičan primer nekulture dijaloga”.

“Gnušamo se ovakvih nepristojnih kvalfikacija upučenih našoj eminentnoj istoričarki. O ovom primitivizmu i potenciranju retorike sukoba bi trebalo da se izjasne oni koji su podržali novu Vladu Crne Gore. Za ovakve pojave netrpeljivosti i mržnje nikada nećemo optužiti građane Crne Gore, a na njima je da pažljivo biraju one koji će ih biti dostojni”, poručio je Vuletić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga