Vukosavljević umesto Tasovca

Gradski sekretar za kulturu Beograda Vladan Vukosavljević predložen je za novog ministra kulture i informisanja Srbije - umesto Ivana Tasovca, koji je na toj funkciji od septembra 2013 godine

08. avg 2016

Gradski sekretar za kulturu Beograda Vladan Vukosavljević predložen je za novog ministra kulture i informisanja Srbije – umesto Ivana Tasovca, koji je na toj funkciji od septembra 2013 godine.

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić naveo je Vukosavljevića među novim ministrima na spisku koji je predao 8. avgusta predsednici parlamenta Maji Gojković, navodeći da je nova vlada “kombinacija uspeha, isukstva i svežine”.

Sednica parlamenta o novoj vladi, na kojoj će Vučić izneti ekspoze na, kako je najavio ranije, više stotina strana, zakazana je za 9. avgust.

Vučić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, koju je prenosila RTS, naveo da je među predloženim ministrima mnogo onih koji ne pripadaju ni jednoj stranci, te da je sačuvana okosnica prethodne vlade koja je, kako je ocenio, učinila mnogo dobrih stvari, sačuvala zemlјu od bankrotstva, uredila javne finansije, smanjila nezaposlenost i započela i završila infrastrukturne projekte.

Mandatar je izrazio zahvalnost dosadašnjim članovima vlade koji su “radili i danju i noću i vikendom, koji su istrpeli kritike i kada su bile opravdane i kada ne”. “Sada želimo da sa novim entuzijazmom krenemo u nove pobede jer Srbija više ne može da se zadovolјava malim i vreme je da Srbija krene prema vrhu u svim segmentima društvenog života”, poručio je Vučić.

Vukosavljević je na čelu Gradskog sekretarijata za kulturu od decembra 2013. godine, kada je na tom mestu zamenio Katarinu Živanović, koja je razrešena dužnosti.

Na mesto gradskog sekretara za kulturu postavljen je kao nestranačka ličnost, na predlog Demokratske stranke Srbije.

Rođen u Beogradu 1962. godine, gde je diplomirao na Pravnom fakultetu, Vukosavljević je ranije radio u spoljnoj trgovini, bavio se prodajom nekretnina, pružanjem pravnih usluga i odnosima sa javnošću – kako piše u njegovoj biografiji u svojstvu člana Krunskog kabineta porodice Karađorđević.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga