Vukčević demantovao Tadića, Hadžić ipak uhapšen kod Krušedola

"Hadžić je imao lažni identitet, odnosno ličnu kartu na lažno ime i bio je naoružan, ali prilikom hapšenja nije pružao otpor", rekao je Vukčević.

20. jul 2011

Tužilac za ratne žločine Vladimir Vukčević izjavio je da je poslednji haški optuženik Goran Hadžić uhapšen jutros pored sela Krušedol, gde je trebalo da se nađe sa jatakom i preuzme od njega novac.

Predsednik Srbije Boris Tadić, međutim, izjavio je prethodno danas  da je Hadžić nije uhapšen u blizini sela Krušedol gde se nalaze istoimeni manastir i jedan vojni objekat.

„Hadžić je imao lažni identitet, odnosno ličnu kartu na lažno ime i bio je naoružan, ali prilikom hapšenja nije pružao otpor“, rekao je Vukčević.

Prema njegovim rečima, zadržan je i jatak čiji identitet tužilac za sada nije hteo da saopšti. Kako je rekao, neki Hadžićevi prijatelji su mu preko medija slali poruke da mu se sprema hapšenje. Pomenuti sastanak s kontaktom je bio pomeren za 24 sata jer su u medijima u ponedeljak i utorak objavljene spekulacije o hapšenju.

On je naglasio da se proveravaju i navodi da je Hadžić imao kontakte sa pojedinim sveštenicima u tom rejonu. Do „prodora“ u potrazi za Hadžićem, dodao je, došlo je nakon saznanja Akcionog tima da begunac želi da proda sliku čuvenog italijanskog umetnika Amadea Modiljanija, pošto je ostao bez novca za skrivanje.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga