Vukašinović i Širkova imenovane za zamenice Pokrajinskog ombudsmana

Skupština Vojvodine izabrala je na današnjoj sednici dve zamenice Pokrajinskog zaštitnika građana

11. dec 2015

Skupština Vojvodine izabrala je na današnjoj sednici dve zamenice Pokrajinskog zaštitnika građana na mandat od šest godina. Za zamenicu za zaštitu prava nacionalnih manjina po drugi put je izabrana Eva Vukašinović, dok će nova zamenica za opšte nadležnosti biti Aniko Širkova.

Dosadašnjim zamenicima za ovu oblast Stevanu Arambašiću i Dragomiru Sekuliću istekao je drugi mandat.

U saopštenju Pokrajinskog zaštitnika građana objašnjava se da je Eva Vukašinović završila Pravni fakultet u Novom Sadu, kao i dve godine Letnjeg pravnog fakulteta „Etveš Lorand“ u Budimpešti kako bi usavršila upotrebu stručne pravne terminologije na mađarskom jeziku. Tokom svog radnog staža bila je u radnom odnosu u Opštinskom sudu Novi Sad u Gradskoj upravi Grada Novog Sada, Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove i Stručnoj službi Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana.

Odlukom Skupštine Vojvodine 2009. godine izabrana je za zamenicu pokrajinskog ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina. Učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, a kao predavač i na seminarima o ostvarivanju ljudskih prava, posebno iz oblasti zaštite prava nacionalnih manjina.

U saopštenju Pokrajinskog ombudsmana se ističe da je Aniko Širkova diplomirana pravnica, te da je neposredno pre izbora za zamenicu pokrajinskog zaštitnika građana bila na funkciji predsednice Skupštine opštine Senta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga