Vuk Jeremić: Vlast je uvela strahovladu

“Beograd mora da bude oslobođen od primitivne kamarile izgrednika, prepisivača i diletanata koja ga sticajem nesrećnih okolnosti trenutno vodi"

02. sep 2017

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić optužio je aktuelnu vlast u Srbiji da je uvela “strahovladu”.

“Stanje na našoj političkoj sceni je u najmanju ruku alarmantno. Aktuelna vlast je svojom beskrupuloznošću uvela strahovladu i istisnula normalnost iz gotovo svih sfera javnog života. Rad skupštine se prekida kad god im to odgovara, preko elektronskih medija i tabloida se emituje enormno agresivna kampanja, a državna statistika se lažira i zloupotrebljava, kako bi se prikrile prave razmere bede i siromaštva. Iskreno verujem da se protiv toga moramo boriti kroz jedinstveni front”, rekao je Jeremić za dnevni list Danas.

Dodao je da deli stav lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da iskreni protivnici režima ne bi trebalo da pod ovakvim okolnostima ulaze u bilo kakav vid kolaboracije sa istim.

On je naveo da bi za njega i njegov tim Saša Janković bio prihvatljiv kao zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, ali je dodao da misli da se Janković neće kandidovati.

“No, uprkos tome, rezultat koji je postigao na predsedničkim izborima mu daje za pravo da ima prvu reč u predstojećem periodu”, poručio je Jeremić.

Najavio je da pripreme za osnivanje političke partije teku dobro i najavio da će uskoro objaviti osnivački proglas i početi sa formiranjem inicijativnih odbora širom Srbije, dok će osnivačka skupština biti održana u drugoj polovini oktobra.

On je rekao da ima kontakte sa ljudima iz svih stranaka opozicije, osim onih koje su “u potpunosti instrumentalizovane od strane režima, poput LDP-a”.

“Beograd mora da bude oslobođen od primitivne kamarile izgrednika, prepisivača i diletanata koja ga sticajem nesrećnih okolnosti trenutno vodi i bude motor razvoja čitave Srbije – kulturna prestonica regiona, a ne mesto vulgarne estetike i banalne zabave. Verujemo da je moguće Beogradu vratiti status najvažnijeg ekonomskog, trgovinskog i kulturnog centra u ovom delu Evrope”, rekao je Jeremić.

Dodao je da se neće kandidovati za gradonačelnika Beograda, jer smatra da postoje ljudi koji bi taj posao mogli da obavljaju mnogo bolje od njega.

“U svakom slučaju, učinićemo maksimalni napor da autentična opozicija nastupi sa zajedničkim kandidatom. Nećemo sitničariti, niti postavljati ultimativne zahteve partnerima. Međutim, ukoliko naši napori ne urode plodom, sami ćemo kao stranka predložiti kandidata dostojnog poverenja građana prestonice, sposobnog da Beogradu vrati stari sjaj”, kazao je Jeremić.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga