Vuk Jeremić tuži tabloide zbog kleveta i uvreda

"Problem je čoveku koji je u stvari pravi glavni urednik, a to je Vučić"

20. mar 2017

 

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas da će zbog uvreda i kleveta tužiti list Informera dok je njegov advokat Vladimir Gajić najavio da će istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.

„List Informer danas je glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice“, rekao je Jeremić novinarima u centru Beograda, ispred ulaza u kome je smeštena redakcija Informera.

On je rekao da Informer „seje mržnju i podele“ i da „taj list kleveće i blati sve oni koji nisu spremni da iskažu iskrenu i potpunu pokornost velikom vođi“.

„Tal list stalja na stub srama sve koji su spremeni i imaju hrabrosti da govore kakvo je zaista pravo stanje u Srbiji i klevetanjem pokušava da sakrije istinu“, rekao je Jeremić.

On je rekao da Informer pokazuje kakvu Srbiju želi režim.

„Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednonsa i svaka druga matrica ovog režima poglejte Informer“, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim je takav da mu se mora stati na put i da ne sme da se dozvoli „još pet godina neistina laži i mržnje i prostaluka“.

„Odlučio sam da posle mnogo vremena da ovaj list ipak tužim za sve laži i besramne neistine koje su ikada napisali… i tužim ga ne samo u svoje već i u ime svih onih koji se svakodnevno u ovom listu i mnogim drugim koji su pod direktnom kontrolom Vučića provlače po blatu“, rekao je on.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić je rekao da Informer šest meseci vodi „kontinuirane i permanentne kampanju“ protiv Jeremića, kao i Spski telegraf „kojeg će Jeremić takođe tužiti“.

Gajić je rekao da po Zakonu o javnom informisanju i medijima Jeremić, kao i svaki građanin ima pravo na zaštitu „zbog u bestijalnih povreda ugleda časti i dostojanstva“

On je pročitao naslove koji će biti predmeti tužbe naviodeći da se „ovde ne radi o slobodi štampe već o nečemu što je potpuni antipod slobode štame“.

„Nisu problem ni gospodin Vučićević ni glavni urednik Srpskog telegrafa ni vlasnik Pinka Željko Mitrović… problem je čoveku koji je u stvari pravi glavni urednik, a svi oni mogu da se nazovu po imenu primjera a to je Vučić“, rekao je Gajić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga