Vuk Drašković: Staljinov lanac samo za Srbiju

"Maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji"

14. avg 2019

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da u Srbiji, od svršetka ratova, traje neprekinuta i sve žešća kampanja slavljenja i uzdizanja glavnih krivaca za rat, poraze i zločine.

On u autorskom tekstu za list Danas kaže da zbog ruske, tobožnje odbrane nepostojećeg suvereniteta Srbije nad Kosovom, Srbiju drže kao zarobljenika koji ne može i ne sme da raskine svoje okove, da se odveže od krvavog nasleđa režima iz devedesetih, krene ka Zapadu, duhovnom i moralnom ozdravljenu, saradnji i pomirenju u regionu.

Drašković optužuje ruske tajne službe da nastoje da potpire haos, raskole i stare mržnje među evropskim državama i narodima i tvrdi da je tim službama Srbija centralno uporište na Balkanu, odnosno da je Staljinov lanac, kako on kaže, sa koga su se otrgle sve druge bivše jugoslovenske republike, danas, samo za Srbe i Srbiju.

„Od svršetka Drugog svetskog rata Srbija nema svojih nacionalnih službi bezbednosti. Od OZNE i UDBE, pa do današnjih službi, sve su one sa genima, zavetima i postupanjima svojih roditelja: NKVD-a, KGB-a, GRU-a“… kaže Drašković.

On još dodaje da je i u Briselu i u Vašingtonu detektovana „maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji i da je demaskiranje i demontaža te piramide preduslov svakog napretka ove države i naroda u njoj“.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga