Vuhan objavio nove podatke – broj umrlih skočio za 50 odsto

Vlasti objašnjavaju da su podaci o broju mrtvih izmenjeni pošto u jeku epidemije neki pacijenti nisu mogli da budu zbrinuti u bolnici i umrli su kod kuće

18. apr 2020

Vlasti Vuhana izmenile su nove podatke o tome koliko ljudi je umrlo od koronavirusa, a prema novom bilansu, broj mrtvih u gradu koji se smatra epicentrom pandemije skočio je za 50 odsto.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, gradske vlasti su saopštile da je od izbijanja epidemije bilo dodatnih 1.290 mrtvih od koronavirusa, što znači da je od Covid-19 u Vuhanu umrlo 3.869 osoba.

Vuhan, grad sa 11 miliona stanovnika, krajem januara stavljen je pod karantin.

Vlasti objašnjavaju da su podaci o broju mrtvih izmenjeni pošto u jeku epidemije neki pacijenti nisu mogli da budu zbrinuti u bolnici i umrli su kod kuće.

Ti pacijenti nisu bili u bilansu o broju mrtvih pošto su se za zvaničnu statistiku uzimali u obzir samo pacijenti koji su umrli u bolnici.

Vašington, London i Pariz su izrazili sumnje vezano za pandemiju koronavirusa.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa optužila je Peking da je „skrivao“ težinu epidemije na njenom početku u Kini, a Tramp je izrazio i sumnje o podacima vezano za broj umrlih.

Rusija je, suprotno tome, sinoć intervenisala u odbranu Pekinga. Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da su optužbe da Peking širi dezinformacije o novom koronavirusu su „kontraproduktivne“.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

(Beta/N1, Foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga