Vučeviću mediji krivi za incidente u Novom Sadu

LSV: Ništa bez vojvođanske policije

19. sep 2013

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je danas zadovoljstvo zato što je konačno, nakon gotovo četiri godine, imenovan načelnik novosadske policije i optužio medije da „spinuju“ incidente u glavnom gradu Vojvodine.

„Nadam se da će konačno prestati medijsko spinovanje svakog incidenta iz Novog Sada, jer je primetno da ni jedan drugi grad ne dobija toliku negativnu medijsku pažnju kao naš grad“, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

Dobru polovinu saopštenja Vučević je posvetio pohvalama na račun premudrog državnog rukovodstva, na čelu sa – gle čuda! – liderom njegove stranke, Gospodarom Vučićem.

Za načelnika policije danas je imenovan Stevan Krstić, koji je do sada obavljao dužnost vršioca dužnosti načelnika policije, a za njegovog zamenika imenovan je Nikola Brkić, dosadašnji pomoćnik na poslovima kriminalističke policije.

Gradonačelnik je u saopštenju još izrazio uverenje da će Novi Sad u narednoj godini imati 300 policajaca više nego danas, što će se, kako je ocenio, pozitivno „reflektovati“ na pitanje bezbednosti u gradu. Nije propustio priliku ni da „ožeže“ po svojim prethodnicima, u pokušaju da skine svaku odgovornost za „bronksizaciju“ Novog Sada.

Imenovanje načelnika policije pozdravila je danas i Liga sociajldemokrata Vojvodine, koja je ocenila da Novi Sad „hitno“ mora dobiti od 80 do 300 policajaca, kako bi se poboljšalo stanje bebednosti u tom gradu.

„Činjenica da je trebalo četiri godine da MUP Srbije v.d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu imenuje u načelnika, još jednom pokazuje zašto je potrebno formirati Policijsku upravu za Vojvodinu“, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da je ovako loše stanje bezbednosti bilo nezamislivo u Vojvodini, dok je ta pokrajina imala svoju policiju, pre Miloševićevog ustavnog puča iz 1988. godine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga