Vučević: Incidenti u Novom Sadu su odraz stanja u društvu

Radikali: Vučević je glavni krivac za porast nasilja

17. sep 2013

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas incident u tom gradu, kada je jedan maloletnik povređen mačetom i ocenio da takvi incidenti nisu problem samo Novog Sada, već su „odraz stanja u društvu“.

„To je pitanje za svakog od nas, to je pitanje porodice, obrazovno-prosvetnog sistema“, rekao je Vučević novinarima.

Ponovio je zahtev da u Novom Sadu konačno, nakon četiri godine bude izabran načelnik policije, ali je ocenio da ne može ni policija da reši sve probleme.

„Naravno da je to važno, ali ovo je odraz stanja u društvu, odraz stanja u državi, odraz stanja u našem gradu. Očigledno da jedan deo populacije nema nikakav strah od bilo kakve sankcije i da ne preza od bilo čega“, kazao je Vučević.

Grupa mladih juče je pretukla i mačetom povredila jednog maloletnog Novosađanina (17), u blizini jedne srednje škole u tom gradu.

A predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Đurađ Jakšić optužio je gradonačelnika Vučevića da je upravo on glavni krivac za porast nasilja na ulicama Novog Sada i izrazio ogorčenost zbog loše bezbednosne situacije u gradu.

On je u saopštenju za javnost ocenio da bezbednost u gradu nikada nije bila na nižem nivou, kao i da su nasilje na ulicama, brutalna ubistva, sukobi i krvavi obračuni navijačkih grupa, oružane pljačke, katastrofalni požari, „nažalost, postali novosadska svakodnevnica“.

Jakšić je naveo da se za godinu dana, od kada je na čelu grada Miloš Vučević, u tri navrata pucalo iz vatrenog oružja u neposrednoj blizini osnovnih škola i vrtića, da je brutalno prebijen nastavnik od učenika osnovne škole, te da je maloletnik isečen mačetom ispred srednje škole.

„U dvorištima osnovnih i srednjih škola i u njihovoj neposrednoj blizini nasilje je iz dana u dan sve izraženije, a nesposobnjakovići iz gradske vlasti šest meseci ne mogu da se dogovore kome od koalicionih partnera pripada mesto predsednika gromoglasno najavljivanog Koordinacionog tela za prevenciju nasilja u osnovnim i srednjim školama“, dodaje Jakšić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga