Vršac: Utvrđeni propusti u radu policije

U odgovoru MUP-a ističe se da je izvršena preventivna kontrola rada policijskih službenika u Vršcu

18. avg 2014

Iz Sektora unutrašnje kontrole u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) stigao je odgovor na dopis građana Vršca koji su upozorili na moguću povezanost policijskih službenika u ovoj opštini sa kriminalnim grupama.

U odgovoru koji je potpisao šef biroa u MUP-u i glavni policijski savetnik Siniša Španović ističe se da je izvršena preventivna kontrola rada policijskih službenika u Vršcu.

Kako je naveo, protiv onih za koje je utvrđeno da su učinili propuste u radu predloženo je pokretanje postupaka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti.

Građani Vršca uputili su nadležnima dopis u maju ove godine, kada je u parku u centru Vršca nakon okršaja vatrenim oružjem jedan od učesnika pucnjave automobilom usmrtio slučajnu prolaznicu.

Lokalni mediji preneli su da je u pitanju lice koje je od ranije poznato policiji.

Vrščani su nekoliko dana nakon toga organizovali protestnu šetnju tokom koje su palili sveće na mestu stradanja njihove sugrađanke i upozorili nadležne na lošu bezbednosnu situaciju u ovoj opštini.

Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković izjavio je da ne smatra da je u Vršcu potreban ombudsman i ocenio da se na osnovu jednog događaja ne može reći da je ovo mesto nebezbedno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga