Vrebalov: Tadiću ništa nije sveto, samo vlast

NDS: DS nema politiku

24. mar 2014

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Milivoj Vrebalov oštro je danas kritikovao predsednika Nove demokratske stranke (NDS) i bivšeg lidera DS-a Borisa Tadića zbog toga što će NDS formirati poslanički klub u Skupštini Vojvodine, iako nije učestvovala na izborima za pokrajinski parlament, 2012. godine, jer nije ni postojala.

„Boris Tadić će zarad šake vlasti srušiti sve, jer mu ništa nije sveto, samo vlast“, naveo je Vrebalov u saopštenju za javnost.

NDS je za danas u 14 sati najavio konferenciju za novinare u Skupštini Vojvodine, na kojoj će bivši pokrajinski poslanik DS-a Miloš Gagić predstaviti poslanički klub NDS-a, koji će, kako se pretpostavlja, biti formiran od „prebega“ iz DS-a.

„Posebno mi je drago što se Tadić napokon setio da dođe u Skupštinu Vojvodine, jer kada je bio bog i batina u Srbiji, za osam godina nijednom nije došao u pokrajnski parlament, niti je želeo da rešava vojvođanske probleme“, rekao je Vrebalov.

On je Tadića optužio da je jedan od autora aktuelnog Ustava Srbije, kojim je autonomija Vojvodine dodatno unazađena.

Dodao je i da Tadić nije želeo da radi na donošenju Zakona o finansiranju Vojvodine, te da je 2009. godine, kada je Skupština Vojvodine usvajala Statut te pokrajine, Tadić kao predsednik Srbije, umesto na svečanoj sednici, bio u poseti Sremskoj Mitrovici i arheološkom nalazistsu Sirmium.

„Tadić se tek sada setio da ga je upravo Vojvodina svojim glasovima izglasala dva puta za predsednika Srbije, a on joj se tada zahvaljivao tako što ju je nipodaštavao“, poručio je Vrebalov, koji je i potpredsednik Skupštine Vojvodine.

NDS: DS nema politiku

Nova demokratska stranka (NDS) saopštila je danas da je „besmisleno“ da je Demokratska stranka (DS) optužuje za svoje neuspehe i optužila DS da nema jasnu politiku, niti jasne stavove i principe.

„Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je Boris Tadić i osnovao NDS i napustio takvu stranku, nakon što je ona napustila misiju i principe iza kojih je stajao ceo svoj politički život. Ovakvo političko ponašanje rukovodstva DS samo je dokaz da je doneo ispravnu odluku“, naveo je NDS u saopštenju za javnost.

Ta stranka optužila je člana Predsedništva DS-a Milivoja Vrebalova da je rpešao u DS jer politiku vidi kao polje za ostvarivanje ličnih ambicija, zbog čega je prošle godine i prešao iz Liberalno-demokratske partije u DS.

Vrebalov je danas oštro kritikovao predsednika NDS i bivšeg lidera DS-a Borisa Tadića zbog toga što je NDS formirao poslanički klub u Skupštini Vojvodine, iako nije učestvovala na izborima za pokrajinski parlament, 2012. godine, jer nije ni postojala.

„Boris Tadić će zarad šake vlasti srušiti sve, jer mu ništa nije sveto, samo vlast“, naveo je Vrebalov u saopštenju za javnost.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga