Vrebalov: SNS opstruiše obnovu dvorca Heterlend

Otkrivanje istine i sprovođenje pravde su najčvršći stub vladavine prava

09. mar 2016

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov optužio je danas opštinsku vlast u Novom Bečeju i Srpsku naprednu stranku (SNS) za opstrukciju obnove dvorca Heterlend.

Novosadski Radio 021 preneo je danas da je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo optužnicu protiv Vrebalova, kao bivšeg predsednika opštine Novi Bečej, i još tri lica zbog nezakonitog raspolaganja i prisvajanja novca namenjenog za adaptaciju dvorca „Heterlend“ u Bočaru.

Vrebalov je pozvao opštinsku vlast i SNS da javnu kažu zbog čega opstruišu taj projekat.

On je u pisanoj izjavi poručio da mu je žao što je plemenit cilj poprimio dnevno političku konotaciju i što se dobrobit dece sa posebnim potrebama koristi zarad dobijanja jeftinih političkih poena.

Vrebalov je istakao da se kod projekta privođenja namene dvorca Heterlend u cilju zbrinjavanja dece sa posebnim potrebama rukovodio plemenitošću cilja i da mu je žao i što je ceo projekat zbog detalja tehničke prirode poprimio konotaciju koju nikako ne zaslužuje.

„Ovom prilikom se ne bih izjašnjavao o predkrivičnom postupku koji je u toku, jer imam poverenja u naše pravosudne organe. Ja lično smatram da je otkrivanje istine i sprovođenje pravde najčvršći stub vladavine prava“, naveo je funkcioner DS.

On je dodao i da se nadao da će investitor tog projekta shvatiti njegov značaj, te da će preduzeti sve kako bi se započeta investicija u celosti završila, za šta i dalje postoje objektivni uslovi.

„Ovo stoga što neutrošen deo sredstava, koji je neophodan i dovoljan za završetak radova na dvorcu Heterlend, više od dve godine stoji neiskorišćen kod Uprave za kapitalna ulaganja APV“, objasnio je Vrebalov.

On je poručio i da „onaj ko nema moć argumenata, za svoje neosnovane tvrdnje, nažalost koristi jedino argumente moći“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga