Vrebalov: Promena Ustava rešenje za Vojvodinu

Skupština Vojvodine, koja je predstavničko telo dva miliona građana, ima iste ingerencije kao samo jedan poslanik u Skupštini Srbije

12. dec 2013

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izrazio je danas nadu da će u skorijoj budućnosti u Srbiji uslediti promena Ustava, jer je on jedan od “glavnih generatora problema u Vojvodini”.

Vrebalov je, u razgovoru sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Nilsom Ragnarom Kamsvagom, rekao da je nelogično da Skupština Vojvodine, koja je predstavničko telo dva miliona građana, ima iste ingerencije kao samo jedan poslanik u Skupštini Srbije.

Vrebalov je naglasio da treba što pre doneti Zakon o finansiranju Vojvodine, jer je ona trenutno u finansijskom smislu samo “protočni bojler”, a za kapitalna ulaganja u pokrajini ne ostaje gotovo ništa.

On je podsetio na izjavu aktuelnog ministra finansija Srbije Lazara Krstića da će taj zakon biti donet sledeće godine i pitanje finansiranja pokrajine biti sistemski rešeno.

Ambasador Ragnar Kamsvag rekao je da je u narednoj godini ambasada planira da donira deset miliona evra za projekte nevladinih organizacija i dodao da 25 odsto tih projekata dolazi sa teritorije Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Branik srBstva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga