Vrebalov: Pretili su mi ali se ne plašim

Vreme je da se podsetimo devedesetih godina, kada slične nacionalističke grupe nismo ozbiljno shvatali pa smo videli kako smo prošli

17. jan 2013

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izjavio je večeras da je dobio anonimne pretnje telefonom i dodao da se ne plaši jer to nije „ni prvi ni poslednji put“ u njegovoj političkoj karijeri.

Vrebalov je u emisiji Radio-televizije Vojvodine ispričao da je rano jutros primio više poziva na mobilni telefon i naveo da su ga nepoznate osobe pitale da li je „Srbin ili Bugarin ili nešto treće“, kao i da su pretili njegovoj porodici, a ne samo njemu.

Dodao je da su pretnje usledile nakon što je prekjuče osudio paljenje vojvođanske zastave i rekao da je „teško zamisliti veće izdajnike svoje otadžbine od onih koji pozivaju na nasilje i na devedesete godine prošlog veka, kao što to rade takozvani (SNP) Naši“.

Vrebalov je rekao da mu nije prijatno što je dobio pretnje, ali da se ne plaši, pošto je i ranije u različitim situacijama bio meta onih koji prete. „Nazovimo to rizikom profesije, tako to izgleda kada se bavite politikom u Srbiji i kada ste spremni da jasno i glasno osudite one koji pozivaju na nasilje“, rekao je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, na delu je pokušaj „satanizacije“ Vojvodine, njenih simbola i institucija. On je pozvao nadležne organe da konačno reaguju na pozive na linč neistomišljenika, jer „što se više to bude odlagalo, ekstremisti će sve više dobijati krila“. „Vreme je da se podsetimo devedesetih godina (prošlog veka), kada slične nacionalističke grupe nismo ozbiljno shvatali pa smo videli kako smo prošli. Pametan čovek se uči na tuđim greškama, a budala na svojim“, poručio je Vrebalov.

Dodao je da ključ leži u pronalaženju onih koji su nalogodavci ekstremističkih grupa. „U ovakvim vremenima kada buja siromaštvo, đavo prvo zaposli besposlene ruke“, rekao je Vrebalov.

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga