Vrebalov: Opština opstruiše završetak radova na Heterlendu

Funkcioner DS ponudio kompletnu dokumentaciju na uvid

10. mar 2016

Potpredsednik Skupštine Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke (DS) Milivoj Vrebalov izjavio je danas da je izrečena gomila neistina o obnovi dvorca Heterlend u Novom Bečeju, kao i da lokalna samouprava u Novom Bečeju opstruiše završetak radova na tom zdanju.

„U protekle dve godine, a pogotovo u poslednjih mesec dana, kada je počela predizborna kampanja, iznesena je gomila neistina o dvorcu Heterlend, a
samim tim vrši se pritisak na sudstvo, Tužilastvo i predkrivični postupak“, rekao je Vrebalov na konferenciji za novinare ispred dvorca.

On je istakao i da je umesto slike tog zdanja, slika pomoćnih prostorija obišla celu Srbiju.

„Prava istina je da nijedan dinar nije išao iz budžeta opštine već je kompletno finansiranje bilo iz Fonda za kapitalna ulaganja, kao i da sva sredstva nisu potrošena, već svega 50 odsto a ostatak stoji na računu Fonda“, rekao je Vrebalov.

Funkcioner DS je ponovio da su otkrivanje istine i pokazivanje pravde najčvršći stub vladavine prava.

Vrebalov, koji je bio i predsedndik opštine Novi Bečej, zapitao je sadašnju lokalnu upravu zašto dve godine opstruiše radove i ne dozvoljava da se dvorac završi i zašto je u avgustu  2015.godine isterala firmu koja je došla da završi objekat bez ikakvog zapisnika i bez ikakvog povoda.

On je naglasio i da poseduje kompletnu dokumentaciju iz koje se vidi korespodencija između firme koja treba da završi objekat, Fonda za kapitalna ulaganja i predsednika opštine Novi Bečej, koju će dati na uvid novinarima.

Vrebalov je ocenio i da oni koji nemaju moć argumenata, govoreći neistine, jako dobro manipulišu argumentima moći.

Novosadski mediji javili su pre nekoliko dana da je protiv Milivoja Vrebalova i još tri lica podignuta optužnica zbog zloupotreba u slučaju Heterlend.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga