Vrebalov: Ministar da snosi odgovornost zbog mleka

Da li za ministre postavljamo ljude koji su podobni a ne školovani i sposobni?

19. feb 2013

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov zatražio je večeras da ministar poljoprivrede i njegovi saradnici snose odgovornost zbog toga što nisu izvršili kontrolu mleka i što nisu pravovremeno obavestili javnost o postojanju kancerogenog aflatoksina u mleku.

„Ne samo kao potpredsednik Skupštine Vojvodine, već i kao odgovoran čovek i roditelj maloletne dece pitam ministra: šta njegova deca piju i jedu“, rekao je Vrebalov novinarima u Novom Sadu.

On je upitao da li je razlog za zakašnjelu reakciju Ministarstva poljoprivrede u činjenici da ministar „nije stručan“, ili je razlog to što se državni sekretar u ministarstvu više bavi lovom nego svojim resorom.

„Da li je razlog za nereagovanje neznanje, nestručnost, ili je posredi samo politika. Da li za ministre postavljamo ljude koji su podobni a ne školovani i sposobni?“, upitao je Vrebalov.

On je zatražio da se podhitno pozovu stručnjaci da se pronađe rešenje kako bi se iz stočne ishrane eliminisao kukuruz koji je zatrovan.

„Sada nadležni moraju sve da učine kako bi smanjili štetu za privredu, a pre svega kako bi zaštitili zdravlje građana, ako već nisu bili u stanju da to na vreme učine, iako su znali da problem postoji još od septembra meseca“, rekao je Vrebalov.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga