Vrebalov: Ekstremisti ohrabreni, žele povratak u devedesete

„Nećemo dozvoliti da ekstremisti naruše stotine godina zajedničkog života u Vojvodini”, poručuje potpredsednik vojvođanskog parlamenta Milivoj Vrebalov

15. jan 2013

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov najoštrije je danas osudio paljenje zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine i pozvao nadležne da konačno pronađu i adekvatno kazne počinioce ovakvih nedela.

„Činjenica da je Ustavni sud Srbije odbio da zabrani organizaciju SNP Naši svakako je ohrabrila ove ekstremiste da nastave da pale, prete i prave spiskove takozvanih izdajnika. Teško je zamisliti veće izdajnike svoje otadžbine od onih koji pozivaju na nasilje i na povratak u devedesete godine prošlog veka, kao što to rade takozvani Naši“, istakao je Vrebalov u saopštenju koje je uputio medijima.

Prema njegovim rečima, ekstremisti poput pokreta Naši očigledno su ohrabreni činjenicom da u Srbiji danas glavnu reč u politici vode upravo oni koji su nas u poslednjoj deceniji 20. veka svojom nasilničkom i anticivilizacijskom politikom izolovali od savremenog sveta i zavadili sa susednim narodima i državama.

„Sada očigledno žele da nas zavade i sa samima sobom, unutar države Srbije. Posle pravljenja spiskova o stranim plaćenicima i špijunima, da li je sledeće pravljenje sendviča i proterivanje ne-Srba van Srbije i ponavljanje devedesetih i Hrtkovaca..? Ukoliko aktuelna republička vlast zaista želi da nas uveri da je za evropske integracije naše zemlje, neka stane na put ekstremistima koji u Srbiji stvaraju atmosferu linča i progona neistomišljenika. U suprotnom, smatraćemo ih saučesnicima“, poručio je potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoj Vrebalov.

On je dodao da se ljudi u Vojvodini ne dele po nacijama i poručio da je vojvođanska zastava simbol zajedništva svih građana naše Autonomne Pokrajine. „U Vojvodini se delimo samo na dobre i loše, na vredne i lenje, i to je ono što Vojvodinu čini evropskim regionom. Nećemo dozvoliti da bilo kakvi ekstremisti naruše stotine godine zajedničkog života građanki i građana Vojvodine“, istakao je Vrebalov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga