- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vrebalov: DS da se koncentriše na izbore, a ne na svađe

Član Predsedništva Demokratske stranke, potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izjavio je danas da ta stranka treba da se koncentriše na izbore za Skupštinu grada Beograda i za verovatne vanredne republičke izbora, a ne da energiju troši na unutarstranačka trvenja.

Vrebalov je agenciji Beta rekao da pitanje ko će biti lider DS-a treba ostaviti za vreme posle izbora, a ne u predizborno vreme.

„Rezultati izbora će uostalom pokazati da li je sadašnje rukovodstvo stranke opravdalo očekivanja ili treba da se otvori pitanje njegove smene i izbora novih čelnih ljudi“ , kazao je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka je svakodnevno izložena napadima „kakvim nikada nijedna politička partija u modernoj istoriji višestranačja u Srbiji nije bila izložena“.

„Na sceni je revanšistička politika Srpske napredne stranke, na sceni su hapšenja po političkoj liniji, tabloidi ne prestaju da blate naše članove, funkcionere a naročito predsednika DS-a Dragana Đilasa. Zato nam sada ne trebaju unutarstranačke svađe, kojima se najviše raduju neprijatelji DS-a a verovatno te svađe i potpiruju na različite načine“, rekao je Vrebalov.

On je ocenio da je Đilas najviše na meti napada, jer je u vreme dok je bio gradonačelnik pokazao kako se veoma uspešno upravlja prestonicom i samim tim svrstao sebe u najozbiljnijeg kandidata za gradonačelnika nakon izbora u glavnom gradu.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!