Vrebalov: DS da se koncentriše na izbore, a ne na svađe

Izbori će pokazati da li treba menjati rukovodstvo

13. jan 2014

Član Predsedništva Demokratske stranke, potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov izjavio je danas da ta stranka treba da se koncentriše na izbore za Skupštinu grada Beograda i za verovatne vanredne republičke izbora, a ne da energiju troši na unutarstranačka trvenja.

Vrebalov je agenciji Beta rekao da pitanje ko će biti lider DS-a treba ostaviti za vreme posle izbora, a ne u predizborno vreme.

„Rezultati izbora će uostalom pokazati da li je sadašnje rukovodstvo stranke opravdalo očekivanja ili treba da se otvori pitanje njegove smene i izbora novih čelnih ljudi“ , kazao je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka je svakodnevno izložena napadima „kakvim nikada nijedna politička partija u modernoj istoriji višestranačja u Srbiji nije bila izložena“.

„Na sceni je revanšistička politika Srpske napredne stranke, na sceni su hapšenja po političkoj liniji, tabloidi ne prestaju da blate naše članove, funkcionere a naročito predsednika DS-a Dragana Đilasa. Zato nam sada ne trebaju unutarstranačke svađe, kojima se najviše raduju neprijatelji DS-a a verovatno te svađe i potpiruju na različite načine“, rekao je Vrebalov.

On je ocenio da je Đilas najviše na meti napada, jer je u vreme dok je bio gradonačelnik pokazao kako se veoma uspešno upravlja prestonicom i samim tim svrstao sebe u najozbiljnijeg kandidata za gradonačelnika nakon izbora u glavnom gradu.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga