Vrebalov: Dinkićeva demonstracija sile

"Možda je to zato što je neko bio pritisnut da to baš tako mora biti urađeno, po principu štapa i šargarepe"

14. dec 2012

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov optužio je večeras ministra ekonomije Mlađana Dinkića da je u slučaju Razvojne banke Vojvodine „demonstrirao silu“, zbog čega je pokrajinski parlament bio doveden „pred svršen čin“ i „spasao je što se spasiti može“ usvajanjem odluke o formiranju Razvojnog fonda Vojvodine.

„Bili smo dovedeni pred svršen čin, jer je ministar Dinkić javno pozivao da se povuku depoziti iz Razvojne banke Vojvodine“, rekao je Vrebalov u emisiji „Jedan na jedan“ Radio-televizije Vojvodine.

On je dodao da Skupštinu Vojvodine niko nije konsultovao niti je iko u pokrajinskom parlamentu znao za dogovor Mlađana Dinkića i Vlade Vojvodine.

„Možda je to zato što je neko bio pritisnut da to baš tako mora biti urađeno, po principu štapa i šargarepe“, kazao je Vrebalov i ocenio je da su pokrajinski poslanici na taj način zapravo „poniženi“.

Vrebalo,v koji je i funkcioner Liberalno-demokratske partije (LDP), rekao je da i lider te stranke (Čedomir Jovanović) treba da se „menja“, odnosno da „za početak“ dopusti veću autonomiju Pokrajinskog odbora LDP-a, i da tako i na delu potvrdi da je za široku autonomiju Vojvodine.

(RTV)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga