Vrebalov: Čemu narodi, ako postoje ljudi

Festival se održava pod sloganom "Za neku novu ljubav"

25. avg 2012

Festival “Velikogospojinski dani” otvoren je sinoć koncertima hrvatskih pop pevača Jelene Rozge i Toni Cetinski i trajaće do 27. avgusta, a na manifestaciji će nastupiti .i Zdravko Čolić.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov poželeo je dobrodošlicu svim posetiocima Velikogospojinskih dana.

„Čemu narodi, ako postoje ljudi. Zato večeras nazdravljam svim ljudima, svima vama koji ste došli u Novi Bečej i svima koji možda nisu mogli da dođu, ali su imali tu želju”, poručio je Vrebalov, koji je bio gradonačelnik Novog Bečeja i idejni tvorac festivala.

Dodao je da Veliku Gospojinu u Novom Bečeju ne slave samo pravoslavci, nego slave svi narodi koji na ovim prostorima žive i koju poseti oko 200.000 ljudi

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da su „Velikogospojinski dani” zapravo „banatski Egzit”, koji posećuju ne samo ljudi iz Srbije, već i iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske.

“Ovo je prava prilika da pokažemo svoje potencijale, da privučemo turiste, da promovišemo lepote Vojvodine”, kazao je Pajtić.

“Velikogospojinski dani” proglašeni su jednom od najboljih manifestacija u Srbiji i dobili su priznanje “Turistički cvet“.

Festival se održava pod sloganom „Za neku novu ljubav“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga